اصلاح اظهارنامه مالیاتی در صورتی که اظهارنامه به اشتباه پر شده باشد امکان پذیر می باشد، البته شرایط خاصی دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود. می توانید از مشاور مالیات برای انجام اینکار کمک بگیرید. مشاوران مالیاتی به افرادی که فعالیت های تجاری مختلفی انجام می دهند؛ در پرداخت دیون مالیاتی کمک خواهند کرد. تحت چنین شرایط هر گروه یا شرکتی می تواند مطابق با قوانین موجود دیون خود را به اداره مالیات پرداخت کند.
به نوعی مشاور فعالیت های پرداختی گروه های تجاری را بررسی و آنالیز خواهد کرد. در نهایت پرداخت دیون پس از بررسی و مشاوره انجام خواهد گرفت. این مشاوران متخصص به صورت دقیق اظهارنامه مالیاتی گروه ها و شرکت های مختلف تجاری را مورد بررسی قرار می دهند. این اظهارنامه یک کارنامه دقیق و کامل از فعالیت های تجاری و تراکنش های مالی هر شرکت، فروشگاه و یا گروهی می باشد. اصلاح اظهارنامه مالیاتی باید به صورت دقیق و حرفه ای تنظیم شود.
آنچه در این مقاله میخوانید :
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳:
در صورتی که هرگونه اشکال و یا خطایی در اظهارنامه مالیاتی وجود دارد؛ باید در زمان مشخص نسبت به اصلاح آن اقدام نمود. در غیر این صورت اظهارنامه با داده های نادرست اصلاح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شخص مودی اطلاعات ارسالی را می تواند تا ۳۰ روز اصلاح کند. به نوعی اطلاعات موجود در این بازه ۳۰ روزه قابل اصلاح می باشند.
پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی ظرف مدت زمان ۳ ماه نتیجه نهایی توسط اداره امور مالیاتی اعلام خواهد شد. مهلت ارسال اظهارنامه برای اشخاص حقیقی تا ۱۵ شهریور است. همچنین اشخاص حقوقی نیز تا پایان خرداد ماه باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند.
نحوه ارسال اظهارنامه خارج از موعد:
برخلاف تمامی باورهای رایج خارج از موعد مقرر نیز می توان نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام کرد. در این صورت ۳۰ درصد به عنوان جریمه برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته می شود. ارسال اظهارنامه پس از موعد مقرر نیز امکان پذیر است. برای ارسال این نوع از اظهارنامه ها باید در درخواست مربوط در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت شود. پس از ثبت درخواست مربوط تایید خواهد شد.
در نهایت سامانه مجوز ارسال اظهارنامه را صادر خواهد کرد. در صورتی که گروه یا شرکت های تجاری در موعد مقرر اظهارنامه خود را ارسال کنند؛ هیچ گونه جریمه ای را پرداخت نخواهند کرد. همچنین مبلغ ۳۰ درصد که به عنوان جریمه دیرکرد در نظر گرفته می شود؛ شامل بندهای بخشودگی نمی شود.
شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی
در اغلب موارد اشخاص حقیقی و حقوقی در ارسال اطلاعات و داده های مالی مرتکب خطا می شوند. در این صورت می توان نسبت به اصلاح اظهارنامه مالیاتی اقدام نمود. شرایط اصلاح اظهارنامه برای تمامی مودیان در نظر گرفته است. فقط پیش از اتمام بازه زمانی مربوط باید اظهارنامه ارسال شود. در غیر این صورت شرایط اصلاح فراهم نخواهد بود. همه مدیران مالی پیش از اتمام بازه ۳۰ روزه اصلاحات را انجام دهند.
نحوه اصلاح اظهارنامه
در قانون امور مالیاتی کشور اصلاح اظهارنامه مالیاتی نیز لحاظ شده است. شما به راحتی می توانید اظهارنامه ارسالی را اصلاح کنید. در بازه زمانی ۳۰ روز می توان نسبت به اصلاح اظهارنامه اقدام نمود. یکی از شروط اصلی اصلاح ارسال اظهارنامه پیش از اتمام موعد مقرر می باشد. در غیر این صورت نمی توان اصلاح اظهارنامه مالیاتی را انجام داد. همچنین امکان ایجاد هرگونه تغییر در اسناد تجاری ثبت شده وجود ندارد. اطلاعات ارسالی و اظهار شده باید صحیح و درست باشند. در غیر این صورت اصلاح اظهارنامه غیر ممکن خواهد بود.
تعداد دفعات اصلاح اظهارنامه
در حالت کلی توصیه می شود؛ در صورت وجود هرگونه نقص و یا ایرادی فقط یک بار اطلاعات موجود را تغییر دهید. در حالت کلی اداره امور مالیاتی محدودیت خاصی را برای کاربران در نظر نگرفته است. در مدت زمان ۳۰ روزه به هر تعداد دفعاتی می توان اطلاعات ارسالی را اصلاح کرد. پس از اتمام این بازه زمانی دیگر امکان ارسال اطلاعات وجود ندارد. وارد کردن اعداد صوری و اطلاعات نادرست موجب جریمه مالی خواهد شد.
ویرایش اطلاعات بعد از ارسال اظهارنامه
شاید برایتان سوال باشد که کدام اطلاعات اظهارنامه مالیاتی را می توان اصلاح کرد؟در حالت کلی اداره امور مالیاتی شرایط بسیار راحت و آسانی را برای اصلاح اطلاعات در نظر گرفته است. اطلاعاتی که مربوط به ثبت اسناد تجاری هستند، به راحتی می توان اصلاح نمود. همچنین اطلاعات و داده های جدید باید حقیقی باشند. تمامی اطلاعات ارسالی توسط مودیان به صورت دقیق بررسی و آنالیز خواهند شد. اطلاعات هویتی و عملکردی را نیز به راحتی می توان اصلاح نمود.
در صورتی که تاریخ داده های مالی نادرست است؛ باید نسبت به اصلاح اطلاعات موجود اقدام نمود. اصلاح کد پستی و هرگونه اطلاعات مربوط به فعالیت تجاری نیز ممکن است. اگر طبقه بندی حساب ها نیز به درستی انجام نشده است؛ باید نسبت به تغییر اطلاعات اقدام نمود. اطلاعات اصلاحی باید به صورت صحیح وارد سایت شوند. اطلاعات مربوط به خریدها، درآمدهای شرکت، عدم اظهار دارایی و اظهار هزینه ها قابل اصلاح هستند.
بخشنامه اشتباه در اظهارنامه مالیاتی
به تازگی اداره امور مالیاتی بخشنامه جدیدی را اعلام نموده است. بر اساس این بخشنامه اگر فردی سهوا یا عمدا داده های مربوط را به درستی وارد نکند؛ پرونده ای جدید برای بررسی اطلاعات تشکیل خواهد شد. ماموران مالیاتی اطلاعات موجود را تطبیق خواهند داد و در صورت کتمان درآمد اداره امور مالیاتی فرم پیوست را الصاق خواهد کرد. بررسی های لازم به صورت تکمیلی انجام خواهند گرفت.
در نهایت اطلاعات موجود به درستی برای هر واحد صنفی ثبت شوند. کمیته جدید مالیات بر درآمد را شناسایی خواهند کرد. جریمه عدم ارسال اظهارنامه شامل گروه های تجاری می شود، که در موعد مقرر اظهارنامه را ارسال نمی کنند. نحوه محاسبه مالیات شرکت ها باید به درستی انجام شود. با تنظیم گزارش فصلی می توان به صورت دقیق بررسی های لازم را انجام داد. مجموعه تخصصی حسابدار برتر به صورت حرفه ای و دقیق می تواند گزارشات مالی مربوط به گروه های تجاری را تنظیم کند. تحت چنین شرایطی موفق به پرداخت دیون خود در موعد مقرر خواهید شد.
کلام آخر
اصلاح اظهارنامه مالیاتی در زمان مقرر باید انجام شود،در غیر این صورت گروه تجاری مشمول جریمه خواهد شد. همچنین پیش از ارسال اظهارنامه مالیاتی باید اطلاعات بررسی شوند. در صورت وجود هرگونه نقص و ایرادی در بازه زمانی ۳۰ روزه می توان اصلاحات لازم را انجام داد. در صورت عدم اقرار به درآمد واقعی و دارایی های اصلی، پرونده جدیدی برای واحد صنفی تشکیل خواهد شد.
حسابدار برتر
سوالات متداول
آیا اظهارنامه مالیاتی قابل اصلاح است؟
بله امکان اصلاح اظهارنامه مالیاتی وجود دارد، سازمان امور مالیاتی کشور برای اصلاح اظهارنامههای مالیاتی دستورالعملها و فرمهای خاصی دارد که میتوانید به وب سایت رسمی مراجعه کنید یا با دفاتر مالیاتی تماس بگیرید.
چگونه اظهارنامه مالیاتی را اصلاح کنیم؟
برای اصلاح اظهارنامه مالیاتی، فرم اصلاحی را پر کنید و به اداره مالیات ارسال کنید.