سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

سامانه مودیان

اگر صاحب یک کسب و کار هستید، حتما نام سامانه مودیان را در این روزها زیاد شنیده اید. سامانه ای که در دولت سیزدهم به طور جد پیگیری و اجرا شد. تا پیش از ایجاد این سامانه، کسب و کارها موظف بودند هر ساله در ماه خرداد و تیر، رونوشت دریافت و پرداختی های خود در طول سال و تمامی حساب های خود را به اداره امور مالیاتی کشور معرفی کنند. اما از زمانی که سامانه مودیان مالیاتی آغاز به کار کرد، بسیاری از گره ها و مشکلات در این زمینه رفع شد.

صاحبان کسب و کارها به راحتی و با دریافت یک گواهی امضای الکترونیکی و یک توکن شخصی، می توانند تمامی دریافت و پرداختی های خود را به طور کاملا شفاف در اختیار نهادهای رسیدگی کننده قرار دهند تا به امور مالیاتی آن ها و وضع مقدار مالیات، رسیدگی شود.

اگر دوست دارید در این مورد بیشتر بدانید، حتما همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

1. سامانه مودیان مالیاتی و تاریخ شکل گیری آن

2. دلایل ثبت نام مشاغل و صاحبان کسب کار در سامانه مودیان

3. چگونه در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام و فعالیت کنیم؟

4. سامانه مودیان، شفافیت مالیاتی برای برای دولت کسب و کارها

معرفی سامانه مودیان مالیاتی کشور

هر طرف سرتان را بچرخانید، رد پای تکنولوژی را خواهید دید. این پیشرفت به سازمان امور مالیاتی کشور و بسیاری از نهادها و ارگان های دولتی نیز، رسیده است. سامانه مودیان مالیاتی، سامانه‌ ای بسیار پر کاربرد برای ثبت اظهارنامه های مالیاتی، شفاف سازی اطلاعات مودیان و کسب و کارها است.

حجم کار در سازمان امور مالیات کشور به قدری بالا است که امروزه بدون وجود سامانه مودیان مالیاتی، دیگر توانی برای اداره کردن این همه پرونده نیست. تا همین چند سال پیش و قبل از به وجود آمدن این سامانه، تمامی پرونده های مالیاتی کشور، خرداد ماه هر سال به این سازمان وارد می شد و بعد از بررسی های بسیار، عده ای مشمول پرداخت مالیات می شدند و عده ای هم معافیت دریافت می کردند. اما در این بین، برخی از صاحبان مشاغل، مجموعه های بزرگ و حتی شرکت های مادر در صنایع و واردات و صادرات و . . .، با هزار ترفند، از زیر بار پرداخت مالیات، فرار می کردند.

هر ساله، به تعداد فرارهای مالیاتی افزوده می شد و روز به روز کار را با مشکلات بیشتری مواجه می ساخت. اما با روی کار آمدن سامانه مودیان مالیاتی، بسیاری از این مشکلات، حل شد.

در حال حاضر، می توان با یک ثبت نام ساده و دریافت شناسه یکتا، به سامانه مودیان مالیاتی کشور متصل شد و اظهارنامه مالیاتی پر کرد. اگر در این زمینه هم مشکلی وجود داشته باشد، مشاوره مالیات و آموزش ثبت نام و هر چیز دیگر در اینترنت و سایت مودیان وجود دارد.

 

سامانه مودیان

 

چرا مشاغل باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

 

پرداخت مالیات، همیشه و از قدیم الایام وجود داشته و سابقه دیرینه ای دارد. در واقع، اخذ مالیات با هدف ایجاد عدالت در کشور انجام می شود. اگر یک صاحب کسب و کار یا یک کارخانه، گردش مالی سالیانه بالغ بر چند صد میلیارد تومان داشته باشد و از او مالیات اخذ نشود، مصداق بی عدالتی است. مالیات از فعالان اقتصادی گرفته می شود تا خرج آبادانی کشور گردد. این کار، مصداق عدالت است. پیش از به وجود آمدن سامانه مودیان مالیاتی، بسیاری از افراد بابت پرداخت مالیات دچار مشکل می شدند. عده قابل توجهی نیز به هر طریقی که بود اقدام به فرار مالیاتی می کردند.

پر واضح است که هر چقدر فرار مالیاتی در یک کشور زیاد باشد، حجم نقدینگی در دست عده ای خاص بالا رفته و کم کم ریشه های فساد و گرانی، شکل می گیرند.

مشاغل موظف هستند در سامانه مودیان مالیاتی نام نویسی کنند و سال به سال، اظهارنامه الکترونیک خود را به این سازمان ارسال کنند. برخی از مشاغل تا سقف مشخص شده از سوی دولت، معاف از پرداخت هستند. همین مورد می تواند فعالان اقتصادی را به نام نویسی و استفاده از این سامانه، تشویق کند.

هر چقدر مشاغل بیشتری در سامانه مودیان مالیاتی نام نویسی کنند، و از وضعیت صورتحساب الکترونیکی مالیات خود آگاه باشند، شرایط رسیدگی به پرونده ها بهتر خواهد شد و در نتیجه، عدالت مالیاتی نیز، برقرار خواهد شد.

آموزش سامانه مودیان مالیاتی برای کسب و کارها

 

سامانه اداره مالیات به آدرس اینترنتی tax.gov.ir است و می‌توانید به راحتی وارد این سامانه شده و نام نویسی کنید. برای دریافت شناسه یکتا و پیوستن به سامانه مودیان مالیاتی، باید مراحل زیر را طی کنید:

1. ابتدا وارد سایت tp.tax.gov.ir شوید.

2. در صورتی که شخصیت حقیقی یا حقوقی دارید، می‌توانید مراحل را جداگانه طی کنید. به هر حال اگر فرد حقیقی هستید، در صفحه باز شده باید نام و نام خانوادگی و کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد خود را وارد کنید.

3. یک رمز عبور برای شما ارسال می شود که با وارد کردن آن می توانید روند ثبت نام خود را تکمیل کنید.

4. اگر از کاربران حقوقی هستید، به هنگام ثبت شرکت، ثبت نام شما به صورت خودکار انجام می شود. نام کاربری و رمز برای شما ارسال می گردد و روند ثبت نام خود را می توانید پیگیری کنید.

5. در تمامی مراحل می توانید از طریق سامانه دولت من ( در صورت ثبت نام کردن ) وارد شوید.

 

سامانه مودیان مالیاتی

 

سامانه مودیان، شفافیت مالیاتی برای برای دولت کسب و کارها

 

سامانه مودیان، یک سامانه کاملا دولتی و زیر نظر نهادهای نظارتی است. اگر در این سامانه ثبت نام کنید و فعالیت های اقتصادی خود را زیر نظر آن انجام دهید، مطمئنا می توانید در شفافیت مالی و مالیاتی کشور، قدم بزرگی بردارید. بسیاری از افرادی که فعال اقتصادی هستند، با ثبت نام در سایت سامانه، مشمول پرداخت مالیات نمی شوند. در واقع می توان با شفاف سازی صورت های مالی، دست دولت را برای بخشودگی مالیات ها، بازتر گذاشت.

شفافیت مالیاتی، در نهایت منجر به توسعه و آبادانی کشور خواهد شد. اما به شرطی که واقعا این اتفاق رخ دهد. وقتی یک کسب و کار در سامانه نام نویسی می کند و سر سال مالی و انتهای فصل بهار، اقدام به فرستادن گزارشات مالی خود میکند، کاملا مشخص خواهد شد که در کسب و کار او، چه می گذرد. کاملا واضح خواهد شد که آیا مشمول پرداخت مالیات است یا خیر.

کلام آخر

سامانه مودیان مالیاتی کشور، از روز شکل گیری تا به امروز، کمک شایانی به این پروسه کرده و معاملات بسیار شفاف تر شده اند. همچنین نقش بسزایی در کمتر شدن فرارهای مالیاتی داشته است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *