حسابداری چیست؟

حسابداری

حسابداری یکی از حیاتی ترین مسائل برای تداوم کسب و کار است. بسیاری از افراد با مفهوم حسابداری و اصول انجام آن آشنا هستند. حسابداری شاخه ای ضروری برای کسب و کارهای تجاری محسوب می شود. صرف نظر از نوع کسب و کار، مسئولیت های حسابداری با افزایش مقیاس کسب و کار افزایش می یابند. به همین سبب، داشتن درک درست و مفید در مورد حسابداری برای هر شخص حقیقی و حقوقی فعال در یک کسب و کار لازم است.

ارائه تعریفی از حسابداری

حسابداری مجموعه ای از اطلاعات سیستماتیک است که توسط یک کسب و کار درگیر در فعالیت های تجاری به افراد یا موسسات مسئول به منظور مستندسازی، طبقه بندی، ثبت، خلاصه و گزارش تمام حرکت های مالی روزانه ارائه می شود.

متخصصان امور حسابداری در زمینه تشکیل دارایی ها و منابع کسب و کار،نحوه استفاده از دارایی ها و منابع،تغییرات در دارایی ها و منابع موجود در نتیجه معاملات انجام شده توسط مشاغل،ارائه اطلاعات برای توضیح وضعیت مالی مشاغل،انتقال اطلاعات ارائه شده به افراد یا مؤسسات فعالیت می کنند. مفهوم حسابداری از اهمیتی برخوردار است که بر تمامی تشکیلات نهادی تأثیر می گذارد. وقتی به مفهوم حسابداری به معنای ساده نگاه می کنید، می توانید به طور خلاصه آن را به عنوان نگهداری حساب درک کنید. این مفهوم که مورد نیاز هر سازمانی از نهادهای هسته ای گرفته تا یک موسسه شرکتی کوچک است، می تواند ساختار بسیار پیچیده تری در ساختارهای شرکتی داشته باشد. بنابراین در تمامی شرکت های کوچک، متوسط ​​یا بزرگ همیشه فردی وجود دارد که به انجام خدمات مالی و حسابداری می پردازد.

حسابداری که به عنوان مکانیزم اطلاعاتی و کنترلی عمل می کند، ممکن است دارای تفاوت هایی مطابق با ساختار کسب و کار باشد. در حالی که ردیابی درآمد و هزینه، کنترل بدهی و دریافتی و ردیابی مالیات برای مشاغل کوچک کفایت می کند، مکانیسم ردیابی بسیار جامع تری مانند گزارش و تجزیه و تحلیل برای مشاغل در مقیاس بزرگ مورد نیاز است. برای آشنایی بیشتر بهتر است با محدودیت های حسابداری نیز آشنا باشید

هدف حسابداری چیست؟

هر شرکت تجاری هدفی را دنبال می کند. فعالیت های حسابداری کسب و کارها نیز از این قبیل است و نقش حمایتی در مسیر رسیدن به هدف کسب و کار دارد، همچنین بهتر است از میثاق های حسابداری آگاهی داشته باشید.. به طور کلی می توان اهداف حسابداری و خدمات مشاوره مالی و مالیاتی را به شرح زیر فهرست کرد:

  • سابقه دائمی: ممکن است شرکت ها بخواهند سوابق معاملات خود را برای مدت طولانی نگه دارند. این سوابق را می توان برای اهداف بسیاری نگهداری کرد و بایگانی سوابق به نفع شرکت خواهد بود. ثبت دائمی اطلاعات ریسک مالی با علم حسابداری به خوبی قابل انجام است.
  • سنجش نتیجه: فعالان کسب و کارهای مختلف باید بتوانند وضعیت سود- زیان شرکت را دنبال کنند و گزارش فعالیت های روزانه، هفتگی یا ماهانه ناشی از فعالیت های تجاری را دریافت نمایند. در این مورد علم حسابداری صورتهای مالی شرکت را ارائه می کند و امکان پیگیری صورت های مالی را فراهم می آورد.
  • شایستگی اعتباری: شرکت ها باید سرمایه داشته باشند یا هر شرکتی باید بتواند این سرمایه را از طریق سرمایه گذاران تامین کند. اگر شرکت بتواند به سرمایه گذار اطمینان دهد، سرمایه گذار هم سرمایه خود را در اختیار شرکت قرار می­دهد. در اینجا، سوابق حسابداری گذشته به عنوان ابزاری برای اثبات عملکرد شرکت استفاده می شود. سرمایه گذاران ترجیح می دهند ابتدا به سوابق حسابداری قبلی شرکت نگاه کنند تا از فضای مورد اعتماد آن اطمینان حاصل نمایند.
  • استفاده کارآمد از منابع: کسب و کارها ترجیح می دهند از داده های حسابداری برای انجام تجزیه و تحلیل اوضاع داخلی شرکت استفاده کنند. به لطف این سوابق، فرصتی برای مشاهده درآمد حاصل از فعالیت های شرکت وجود دارد. به این ترتیب، مسئولان مدیریت با تجزیه و تحلیل فعالیت های گذشته به دنبال راه هایی برای افزایش کارایی می گردند.
  • پیش بینی ها: به لطف خدمات یک شرکت حسابداری، مدیران کسب و کارها و سرمایه گذاران می توانند پیش بینی های درستی در مورد آینده شرکت داشته باشند. افزایش هزینه و درآمد را می توان با ارائه داده های لازم پیگیری کرد. به این ترتیب، تحلیلگران می توانند با توجه به اطلاعات تاریخی، فرضیات سالمی در مورد آینده داشته باشند.

وظایف ارائه دهنده خدمات مالی و حسابداری چیست؟

برای اینکه علم حسابداری بتواند وظایف اساسی خود را به طور موثر انجام دهد، ارائه دهنده خدمات مالی و حسابداری بایستی در زمینه:

صرفه جویی،
طبقه بندی،
جمع بندی و
گزارش صورت های مالی موفق عمل کند.

در این میان عملکرد گزارشگری حسابداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مرحله که مرحله نهایی پروسه حسابداری محسوب می شود، کلیه معاملات ثبت شده، طبقه بندی و خلاصه شده از طریق صورت های مالی در تابع گزارشگری نهایی می شود. این نتیجه به صورت گزارش دهی رخ می دهد. همانطور که گفتیم مرحله گزارشگری آخرین مرحله در سیستم حسابداری است و در این مرحله تفسیر داده ها صورت می گیرد.عملکرد گزارشگری نتایج تمام فعالیت های کسب و کار را آشکار می کند و ضمن ارائه اطلاعات در مورد کسب و کار، داده هایی را برای تفسیر ایجاد می نماید.

انواع حسابداری چیست؟

حسابداری
انجام خدمات مالی و حسابداری در سه عنوان مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین اصول حسابداری از مهم ترین نکات می باشند، که در انجام کارهای حسابداری بهتر است با آنها آشنا باشید. این عناوین شامل:

حسابداری عمومی،
حسابداری هزینه و
حسابداری مدیریت هستند.

حسابداری عمومی: حسابداری عمومی که به عنوان حسابداری مالی نیز شناخته می شود، به این موضوع می پردازد که کسب و کار تمام منابع خود را از کجا بدست می آورد و این منابع را از کجا منتقل می کند. نتیجه سود و زیان ایجاد شده توسط جریان درآمد و هزینه، موضوع حسابداری عمومی است.

حسابداری بهای تمام شده: این نوع حسابداری به حسابداری بهای تمام شده نیز معروف است که هزینه های انجام شده در کسب و کار را تجزیه و تحلیل می کند و بر این اساس امکان تحقق برنامه ریزی تولید را فراهم می آورد.

حسابداری مدیریت: در این نوع حسابداری، برای کمک به مدیران در تصمیم گیری از طریق تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از حسابداری عمومی و حسابداری بهای تمام شده استفاده می شود.

حسابداری صنعتی: علاوه بر این که معنای مالی شرکت حسابداری را ترسیم می‌کند به عنوان مهم‌ترین ابزار مدیریتی، در فرآیند تصمیم‌گیری و مدیریت بهینه منابع مالی و مالیاتی شرکت‌ها نیز شناخته می‌شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جست و جو کنید!

آیا سوالات دیگری دارید؟

با کمال میل پاسخگو شما هستیم 

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *